dinsdag 23 april 2024

Wandtegels zetten in projecten of bij particulieren

wandtegels plaatsenTegenwoordig worden op de bouw en renovatie de wandtegels meestal verlijmd .
Dit is en snelle en een goede manier om de wandtegels te plaatsen echter zijn er wel een paar aandachts punten .

De wanden dienen vlak , strak , haaks en in het lood (waterpas) te staan .
Wanneer dit niet het geval is zal het beoogde resultaat niet worden behaald , vooral als het om grootformaat wandtegels gaat.
Vaak word er gezegd “Doe er dan een beetje meer lijm achter tegelzetter! ”
En inderdaad kan dit ook maar in zeer beperkte mate
Het is echt essentieel dat het ‘voor’-werk met grote zorg wordt gedaan .

wand_strip

Wandtegel trends

tegelwerk badkamerDe afmetingen van de wandtegels worden groter en het komt ook steeds meer voor dat vloertegels tegen de wand geplaatst worden. De tijd van 15×15 en 20×25 wandtegels ligt al jaren achter ons.

Combinaties van effen wandtegels met achterwandjes met tegels in een visgraat patroon of met stroken tegels op een achterwand of reservoir om te accentueren.

Maar de trend van grote tegels zet zich door , met enige regelmaat maak ik al vloertegels van 60×120 cm tegen de wanden. en tegenwoordig zijn er zelfs tegels die van vloer tot plafond reiken . Maar let wel op dat dit zeer arbeidsintensief werk is.

Dit is slechts een voorbeeld van de talloze mogelijkheden.

Prijzen wandtegels zetten

Prijzen voor het plaatsen van wandtegels is afhankelijk van diverse factoren , onder andere het formaat van de wandtegels en de grote van de ruimtes.
In projecten zoals bijvoorbeeld bedrijfskeuken , sporthallen , kantoren en dergelijk hanteren wij meter prijzen die afhankelijk zijn van de soort en grote van de wandtegels.

Voor een particulieren badkamer en dan renovatie of nieuwbouw hebben wij een richtprijs per vierkante meter welke in de meeste gevallen uitkomt op 56,00 euro per vierkante meter en inclusief de verwerkingsmaterialen, exclusief de geldende btw.  Dit niet voor een rechthoekige badkamer met 20×25 wandtegels maar uitgaande van een wat luxere badkamer vanaf 20m2 met de wat groter formaat wandtegels , vloertegels tegen de wand , tussen muurtjes , inbouwreservoir , plateau’s en dergelijk.

In deze (richt-)prijs is dan inbegrepen: