donderdag 25 april 2024

Badkamer tegels 60 x 120 cm

opdrachtgever : Betuwe sanitair Haaften.

Tegenwoordig worden de tegels groter en groter , zo ook kiezen de mensen ervoor om steeds grotere tegels tegen de muren in de badkamer te plaatsen . Het staat zeker mooi maar is heel bewerkelijk . Om een kleine vergelijking te maken . Stel deze badkamer had 15×15 of 20×25 wandtegels dan zou het wandtegelwerk in een kleine dag er tegen zitten maar door dit grote formaat koste het wandtegelwerk 4 dagen aan arbeid.

De wandtegels zijn van het merk Marazzi met een formaat van 60 x 120 cm en hebben een marmer uitstraling , de vloertegels zijn van formaat 60×60 en hebben tevens een gepolijste marmer uitstraling.

De wandtegels heb ik aangebracht op gestucte muren met een poederlijm , hierbij de wanden ingelijmd met een kam van 15 mm en op de achterzijde van de tegels ook een laagje lijm aangebracht om zo de hechting te vergroten.

In het douche muurtje heb ik een sparing gezaagd waar een stalen nis in aangebracht wordt en leuk detail is dat in de wand van het inbouw reservoir een inbouw toiletrolhouder is aangebracht. hierin kun je meerdere toilet rollen kwijt.

De vloertegels van 60×60 heb ik verwerkt in de specie , de vloer had ik eerst iets opgehoogd in verband met de electrische vloerverwarming , zodat deze niet te diep in de vloer zou komen . Na de installatie van de vloerverwarming heb ik nog een dun laagje specie aangebracht waar ik de vloertegels in heb verwerkt met een afschot naar de drain. In de deksel van de drain heb ik ook een tegel aangebracht.

Aansluiting van de badkamer naar de overloop is voorzien van een belgische hardstenen dorpel.

Hier onder enkele fotos van het tegelwerk in uitvoering en het resultaat.

Wandtegels Marazzi 60 x 120 marmerlook
Aanbrengen wandtegels 60 x 120 cm
60 x 120 cm Marazzi wandtegels tegen het inbouwreservoir
Vloertegels 60 x 60 verwerken in de specie
Vloertegels verwerken in de specie met afschot naar de drain
Wandtegels en vloertegels geplaatst
Badkamer tegelwerk gereed met een hardstenen dorpel

Reacties zijn gesloten.