woensdag 29 november 2023

Badkamer opbouwen en tegelen Zaltbommel

Badkamer bouwkundig opbouwen en tegels plaatsen in Zaltbommel.

Opdrachtgever : particulier voor tegelwerk Zaltbommel

Voor een klant in Zaltbommel heb ik in de badkamer het tegelwerk verzorgt . Alvorens ik kon gaan beginnen met het plaatsen van de tegels moesten plaatselijk eerst de wanden worden “aangesmeerd, vlak gemaakt”.
Tevens was mijn opdracht om de badkist te maken , het onderbouwen van het bad. De klant wilde graag een voeten plint bij het bad . Dit is een ruimte onder het bad waar de muur iets terug valt . Zo kun je met je voeten onder het bad waardoor je iets makkelijker en dichter tegen¬†het bad kan staan , ideaal wanneer je regelmatig kleine kinderen moet was in de badkuip. ( zie hieronder de foto’s van de terugvallende plint ).

Nadat de wanden vlak waren gemaakt en de bouwkundige zaken gereed waren kon ik beginnen met het plaatsen van de tegels. Tegen de wand heb ik rondom vloertegels van het formaat 60×60 geplaatst.¬†Boven het bad zijn natuursteen mozaiek matjes geplaatst.

De vloertegels zijn gelegd in de zand/cement ( specie ) . Dit omdat de bestaande tegelvloer met dekvloer was verwijderd en de vloer een afschot naar een easydrain moest krijgen heb ik ervoor gekozen om de vloertegels direct in de specie te leggen.

 

Hieronder wat foto’s van dit tegelwerk project.

 

Reacties zijn gesloten.