donderdag 29 februari 2024

Tegelwerk Eigen huis en tuin

Tegelwerk voor Tv programma “eigen huis en tuin”

Opdrachtgever : Talpa , Eigen huis en Tuin , Den Bosch

Door Talpa werd ik benaderd om tegelwerk te maken. Het ging hier om tegelwerk voor het programma “eigen huis en tuin” en dit om hun presentator/klusjesman wat te ontlasten in zijn werkzaamheden.

De bedoeling was dat de presentator wat tegels zou plaatsen voor de opnames waarna ik het stokje zou overnemen en de badkamer verder zou betegelen.
Al het voorwerk is verzorgd door het team van Talpa , zoals het tegelklaar maken van de wanden en het aanbrengen van de cementdekvloer. Normaliter plaats ik bij voorkeur de vloertegels in een door mij zelf aangebrachte ondervloer en deze direct te plaatsen in de zand/cement. Echter voor het programma was gekozen voor het aanbrengen van een cementdekvloer door de klusjesman waarna ik de tegels zal lijmen.

De wandtegels zijn handgevormde tegels van formaat 4,5 cm x 14,5 cm bij 2 cm dikte. Deze formaten zijn bij benadering want ze zijn verre van maatvast en tevens niet haaks en krom , hol of rond . Deze tegels deden mij denken aan Estrikken ( Boeren plavuizen ) maar dan met een laagje glazuur . Deze tegels waren niet te snijden en erg bewerkelijk om aan te brengen. De tegels moesten ook nog eens vochtig gemaakt worden voor het plaatsen om verbranding van de lijm tegen te gaan en er gaan ook 132 maar liefst tegels in 1 m2.

De vloertegels zijn van het formaat 60×60 en zijn aangebracht in de lijm.

Uitzending is naar mijn weten op 23 December 2017

Hier onder enkele foto’s van het project ( de groene tegels zijn aangebracht door de presentator/klusjesman )

Reacties zijn gesloten.